Dodavatelé

Vinařství Zemánek

Vinařství Zemánek Rodinné vinařství Zemánek hospodaří na vlastních vinicích v obci Velké Bílovice, v kraji hanáckého slovácka. V pěstování vinic dominuje filozofie malého zatížení keře. Vinice jsou obhospodařovány moderní zemědělskou technikou v duchu integrované produkce hroznů a vína. Jedná se o přísně ekologicky orientovaný vinohradnický systém zaměřený na produkci hroznů a vín špičkové kvality, který je šetrný vůči životnímu prostředí. Základní snahou je minimalizace použití průmyslových hnojiv a pesticidů. Rovněž sklepní technologie vymezuje postupy a materiály, které smějí byt použity při výrobě vín s ochrannou známkou IP. Nepřípustné je například použití plastových nádob.
Z nabídky vín ročníku 2011 Vám doporučujeme červené víno Dornfelder, pozdní sběr - oceněné zlatou medailí v prestižní soutěži TOP 77.

www.vinozemanek.cz

Borgo Molino

Borgo Molino Rodina Nardin vede vinařství Borgo Molino již od roku 1922 v nížinné krajině mezi svahy Conegliano a Valdobbiadene. V současnosti spravují vinařství dva bratři - Paolo, zkušený enolog, a Pietro, který se věnuje obchodu. Převážná část produkce jsou šumivá a svěží mladá vína, daří se tu především odrůdám Prosecco, Pinot Grigio a Sauvignon.

www.borgomolino.it

FINI Modena

FINI ModenaZačalo to roku 1912, kdy pan Telesforo Fini založil krámek s názvem „Modenese Gourmet Lovers“ v samotném srdci Modeny. FINI si udělalo jméno a rozsáhlé portfolio produktů je známé nejen v Itálii, ale také po celém světě. FINI je ve skutečnosti jedním z prvních výrobců Balsamico di Modena a jeden ze spoluzakladatelů konsorcia balzamikového octu. Balsamico di Modena jsou celosvětově známými produkty, jsou velmi oblíbené a používané zvlášť v gastronomii a mezi milovníky gurmánských zážitků.

www.acetaiafini.it

La Chinata

La ChinataHistorie La Chinata se datuje zhruba od roku 1932, kdy zakladatelé začali vyrábět olivový olej na původním kamenném mlýnku. Díky tomu se olivy řádně rozdrtily, a tak byla zahájena výroba kvalitních olivových olejů z regionu a pohoří Gata. V současné době La Chinata disponuje nejvyspělejší technologií procesu zpracování oliv.

www.lachinata.es

Columbro

Columbro Tajemství výroby fantastických těstovin Columbro spočívá ve více než čtyřicetileté zkušenosti s výrobou těstovin z tvrdé pšenice. Řídí se jednoduchým pravidlem: na talíři nesmí zůstat zbytečná omáčka a veškeré těstoviny si musí oblíbit děti. Bronzové formy, které při výrobě používají, dodávají těstovinám hrubou strukturu, díky níž těstoviny pak lépe sají omáčku. Z široké nabídky Vám přinášíme millerighe, conchiglioni, spaghetti alla chitarra, cannelli marchigiani, vaječné tagliatelle či klasické fusilli.

www.columbro.com

Filotea

FiloteaMalý podnik Filotea vyrábí vaječné těstoviny dle tradičních receptur. Vybírají si proto ty nejlepší vajíčka a nejkvalitnější pšenici, těsto zpracovávají pomalým způsobem, schnutí probíhá po dobu 70 hodin. Díky tomu těstoviny perfektně absorbují připravené omáčky, vaří se velmi krátkou dobu a především jsou velice snadno stravitelné. Balení jsou praktická po 250g, krabičky mají vrchní víko průhledné pro snadné rozeznání produktu.

www.filoteasrl.com

Limonio

Za vznikem malé sicilské firmy Limonio stojí přísně střežený rodinný recept na citronový likér, předávaný v rodině Russo z generace na generaci. Vedle tohoto tradičního sicilského nápoje, který v 90. letech začala rodina vyrábět pod značkou Limonio, dnes firma dodává na trh řadu citrusových a dalších ovocných likérů, které si rychle získaly oblibu i za hranicemi Sicílie. Produkce ovoce pochází z vlastních padesáti hektarů ovocných sadů, které leží v provincii Palermo a jsou ošetřovány bez chemických postřiků, s maximálním ohledem na životní prostředí. Likéry neobsahují žádná barviva ani syntetické konzervanty a pyšní se vysokou kvalitou. Ideální jsou ledově vychlazené jako digestivy nebo do koktejlů či sorbetů.

www.limonio.com

Orrero

Sýrárna Orrero byla založena v roce 1996. Sídlí v srdci Moravy nedaleko Litovle. Podnik, věren starým tradicím ručního zpracování, vznikl právě z obdivu pro starodávné umění výroby sýru a protože zdejší mléko je mimořádně kvalitní. Výsledkem růstu a prohlubování tohoto plně řemeslného zpracování je kvalitní sýr značky Gran Moravia. Kvalita výrobku, lahodnost jeho typicky zrnitého těsta, nasládlá chuť, kterou získává v období zrání, hebká struktura a rafinované aroma dělají z tohoto sýru artikl, který nesmí chybět v žádné kuchyni. Gran Moravia je sýr patřící na dobrý stůl a ke správné a zdravé výživě. V těchto letech se sýrárně Orrero podařilo získat proslulost v České republice, kde stále více kuchařů a gurmánů používá sýr Gran Moravia. V roce 2003 získal sýr Gran Moravia ocenění národní značkou kvality KlasA, kterou uděluje Státní zemědělský intervenční fond mimořádně kvalitním výrobkům.

www.orrero.cz

Brazzale

Nejstarší italská mlékařsko-sýrařská firma Brazzale působí v oboru od konce 18. století. Vlastní i českou sýrárnu Orrero.

www.brazzale.com

Dolfin

Nikoliv kvantita, ale kvalita je mottem moderně vybavené belgické čokoládovny Dolfin. Široká škála čokolád s výhradně přírodními ingrediencemi a neobvyklými chuťovými variacemi je vytvářena celým týmem odborníků. Zaručujeme, že mezi jejich výrobky si najde svého favorita i nejnáročnější gurmán.

www.dolfin.be

Cluizel

Rodinná čokoládovna z Damville v Normandii na severu Francie, jejíž výrobky jsou každoročně oceňovány na nejvýznamnějších světových výstavách.

www.cluizel.com

Oleje Cufrol

Společnost CUFROL vznikla spojením několika milovníků olivového oleje z regionu Umbria. Mezi jejich klienty se řadí šéfkuchaři s hvězdami Michelin, odborníci z řad restauratérů, cateringové společnosti velkých aerolinií atd. Vyrábí oleje s certifikátem DOP a navíc dle požadavků pro výrobu BIO produktů. Jejich výrobky pravidelně získávají ta nejvyšší ocenění na italském i mezinárodním trhu. V MeGusto najdete základní olivový olej E.V. 100% italiano. Perfektní poměr kvality a ceny. Vhodný na tepelnou i studenou kuchyni.

www.cufrol.com

Alpe Pragas

Společnost Alpe Pragas nacházející se v samém srdci Dolomit v regionu Alto Adige produkuje speciality jedinečné kvality, které jsou vyráběny z nejlepšího ovoce a dalších pečlivě vybraných přísad. Klimatické podmínky příznivé pro pěstování ovoce, dlouhá zkušenost s jeho sběrem a zpracováním, velmi vysoký obsah ovoce (min.70%) a pečlivost dělají z jejich produktů jedinečný kulinářský zážitek.
Společnost vyrábí ovocné sirupy, mostardy, smoothies, džemy, kompoty a krémy z ovoce a čokolády.

www.alpepragas.com