Sortiment

Sýry a mléčné výrobkyVíno a likéryTěstoviny a rýžeOleje a octyKoření, sůl, medPaštiky, omáčky, pestaOstatní speciality, sladkosti

Sýry a mléčné výrobky

V Česku vyráběný sýr, který se prosadí na italském trhu? Říkáte nemožné? Sýr značky Gran Moravia to dokázal. Sýr nedaleko Litovle vyrobený, v Itálii zrající a chuťově nerozeznatelný od italského Grana Padano. Kromě různých variant tohoto českého parmazánu Vám rádi představíme i další lahůdky. Caprottino - sýr z kozího mléka. Gorgonzolu, která se v poslední době vrací na pulty obchodů.
Vrací se také různé variace populárního tvrdého ovčího sýra Pecorino. Věříme, že u nás najdete sýr pro každou příležitost!
V našem sortimentu se můžeme pochlubit i výrobky nejstarší italské firmy Brazzale.

ꜛnahoru

Víno a likéry

Z nabídky rodinného vinařství Zemánek, Velké Bílovice Vám přinášíme vína ročníku 2011. Doporučujeme Dornfelder (pozdní sběr, suché). Krásná vůně jemně džemovitých ostružin a borůvek. Lesní plody se objevují i v chuti. Tělo je lehce zakulacené, příjemně pikantně uhlazené. Víno oceněné zlatou medailí soutěže Vinařské Litoměřice a oceněno v prestižní soutěži TOP 77.
Dáváte přednost jiným vínům? Přijďte ochutnat, určitě si vyberete a uspokojíte své chutě. Na zdraví!

Pro slavnostní příležitosti pro Vás máme v Itálii oblíbené Prosecco Extra Dry Treviso DOC z vinařství Borgo Molino. Šumivé slámově zlaté víno z exkluzivního výběru hroznů, vyvážené chuti s podtextem ovoce a květin. Vhodné ke všem chodům, podává se při teplotě 6-8 °C.

K oživení Vašich koktejlů, sorbetů či jako digestiv si jistě zamilujete tradiční sicilský citrónový likér Limoncello (35%), vyrobený macerováním chemicky neošetřené citrónové kůry ze sicilských citronů.

ꜛnahoru

Těstoviny a rýže

Tajemství výroby fantastických těstovin Columbro z regionu Marche spočívá ve více než čtyřicetileté zkušenosti s výrobou těstovin z tvrdé pšenice.
Vyzkoušejte Millerighe – bezvaječné těstoviny ve tvaru sekaných makarónů s jemným vroubkováním nebo conchiglioni – těstoviny ve tvaru velkých mušli. V nabídce je i italská klasika spaghetti alla chitarra či fusilli.

Fettuccine špenátové - Balení 250g. Vaječné těstoviny z produkce malého podniku Filotea z regionu Marche. Vyrábí zde vaječné těstoviny dle tradičních receptur. Vybírají si proto ty nejlepší vajíčka a nejkvalitnější pšenici, těsto zpracovávají pomalým způsobem, schnutí probíhá po dobu 70 hodin.

Připravíte-li krémové rizoto z rýže Vialone Nano delta del Po, ochutnáte pravou večeři italského venkova. Rýže Vialone Nano se pěstuje v oblasti pádské nížiny a je bohatá na škrob.

ꜛnahoru

Oleje a octy

Olivový olej z Andalusie - Nefiltrovaný olivový olej extra panenský (sklo 0,5 l). Cena 201 Kč.
Exkluzivní šťáva z oliv odrůdy Picual pocházející z olivových hájů rodiny Lozano-Červenka z oblasti Jaen. Vůně s mírným ovocným nádechem, po ochutnání jemně nahořklé chuti. Olej pochází z úrody prosinec 2011 - leden 2012. Acidita 0,26%. Skleněná karafa s praktickým korkovým náhubkem. Jedná se o olej nefiltrovaný, strukturou hustší, zakalený, chuťově silnější, aromatičtější.

"PRIMUM" - jednodruhový nefiltrovaný olej - luxusní omezená edice extra panenského olivového oleje v dárkové kazetě (balení 0,5 l). Primum, jak jeho název napovídá, pochází z oliv z prvních dnů sběru (manuální výběr). Jeho drcení probíhá ve mlýně přírodním způsobem - lisováním za studena - nejpozději do 24 hodin od sběru. Jeho tmavě zelená barva (charakteristická pro první dny po sběru), intenzivní ovocná vůně jablek a banánů, hustá konzistence, mírně pikantní chuť, bez hořkosti ho odlišuje od ostatních olejů. Primum je olej surový, tzn. nefiltrovaný. Je plněn ve mlýně, takže během procesu stáčení může dojít k tvorbě mírného sedimentu na dně láhve (synonymum čistoty). La Chinata vyrábí Extra panenský olivový olej “primum” v omezené edici 2000 lahví za sezonu. Každá láhev má unikátní číslování a je dodávána v ochranném pouzdru. Cena 560 Kč.

Chcete připravit vynikající zeleninový salát nebo lahodnou rajčatovou omáčku? Chcete dochutit připravené těstoviny? Ochucené oleje značky La Chinata s atraktivní vůní dodají exkluzivní dotek Vašim receptům.

Extra panenský olivový olej La Chinata je extraktem z oliv sklizených v oblasti Sierra de Gata, severozápadně od provincie Cáceres ve Španělsku. Sbírají se jen ty plody, které spojují nejlepší vlastnosti pro získání velmi kvalitního extra panenského olivového oleje. Olivy mají být především v optimálním stupni zralosti, čisté, zdravé a bez zjevné vnější vady. Pouze prostřednictvím této metody sběru je možné zajistit jistotu kvality. Lisování probíhá do 24h po sběru. Olej má intenzivní nádech čerstvé trávy, sladkou a ovocnou chuť.

Vynikající kvalita, skvělá chuť a aroma. To je ocet z Sherry s potvrzením původu (Vinagre de Jerez D.O.). Zpracován je z vína z chráněné oblasti z Jerezu na jihu Španělska.
Sherry ocet je koření, které zvyšuje chuť na jídlo s takovou osobitostí, že se stal nepostradatelný v hotelech a restauracích. Jako jemný parfém, jen s několika kapkami, poskytuje extra nuance jakékoliv omáčce.

Octy získané studenou macerací Balsámico de Módena a přírodních ingrediencí. Sladko-kyselá chuť Balsamica zlepšuje chuť většiny jídel. Kombinací extra panenského olivového oleje a balsamica vznikne vynikající dipp nebo zálivka. Použijte ji na marinády. Smíchejte malé množství octa s jinými octy, abyste tak přidali na komplexnosti zálivce. Pokapejte grilované maso či zeleninu ihned po grilování. Vynikající v omáčce na grilované nebo pečené maso.

FINI a MeGusto představuje glazurovaný ocet Balsamico di Modena v mnoha různých příchutích s cílem poskytnout spotřebitelům možnost vybrat si a použít ten, který nejvíc vyhovuje jejich potřebám.

FINI Balsamico di Modena, 3 lístky. Balení 250ml. Plná a rovnoměrná chuť, která se vyznačuje vyvážeností sladkého octu s odstíny koření a dřeva. Vhodné na ryby, maso a teplé omáčky.

Olej z makadamového ořechu Olivado, extra panenský olej za studena lisovaný. Macadamský ořech není jen ceněný jedlý ořech, ale také se využívá k výrobě jemného jedlého oleje s unikátní a delikátní chutí. Macadamský ořech obsahuje jednu z nejvyšších hladin mono-nenasycených mastných kyselin mezi všemi jedlými oleji, čímž podporuje zdravou a nutričně vyváženou stravu. Je ideální do salátových dresinků a výborně se hodí ke smažení, pečení a vaření nejrůznějších druhů masa, ryb, kuřete a zeleniny. Lze jej také využít při pečení, a to zejména křehkého pečiva. Značka Olivado znamená mnoha cenami ověnčené jedlé oleje z Nového Zélandu. Novinka

Za studena lisovaný, panenský avokádový olej Olivado z těch nejkvalitnějších plodů Nového Zélandu a Austrálie je jedinečným pomocníkem pro ty, kdo touží po dokonalosti jejich pokrmů. V salátu probudí jeho chuť a donutí Váš organismus využít všechny vitamíny obsažené v zelenině, dokonce rychleji, než olej olivový. Nebojte se na něm usmažit rybu nebo steak, zvládne až 260°C. Díky jeho viskozitě ho spotřebujete méně než byste čekali, výsledek vás nadchne. Nebo si jen tak nalijte na talíř, potěšte se nádhernou zelenou barvou a namáčejte dobré pečivo, jako Řekové.

ꜛnahoru

Koření, sůl, med

Poradíme, doporučíme, představíme! Koření pro každé jídlo, pro každou příležitost! Kořenící směsi do salátů, k sýrům, na pizzu, do omáček, k rybám.

Vánoční atmosféru podkresluje horký vonící nápoj. Hrubě drcená směs do punče, svařeného vína nebo čaje je přesně to co potřebujete! Směs je nerozpustná, je nutné ji přecedit.

Exkluzivní značka La Chinata kromě olejů nabízí i hrubozrné soli a lahodné medy. Oživte svou kuchyni např. havajskou červenou solí. Přírodní mořská sůl, která se sklízí ručně na ostrově Molokai, Havajské souostroví. Je tvořena kombinací vulkanických jílovitých sedimentů a mořské vody. Obsahuje vlastnosti , které jsou prospěšné pro organismus a má jedinčnou chut. Ideální pro grilování a další masité pokrmy, ryby a mořské plody.

Španělské lahodné medy jsou vysoce kvalitní a vyrábněny dle tradičního zpracování přírodní cesotu. Vyzkoušejte eukalyptový med s intenzivním aroma eukalyptového dřeva, sladkou chutí s tóny kyselosti. Zamilujte si med z pomerančových květů. Zajímavá květinová aromatická chuť se silným nádechem kyselosti.

ꜛnahoru

Paštiky, omáčky, pesta

Mostardy Alpe Pragas - jde o aromatickou přílohu, která pochází z Indie. Vyrábí se z různých druhů čerstvého ovoce a zeleniny a je obohacena vzácným kořením. Její chuť je sladkokyselá, pikantní, ale vyvážená. Konzistence je obdobná jako u džemů, doba varu je však delší a intenzivnější. Vyšší teplota varu jí dává lehce karamelovou chuť. Ideální k sýrům, studenému masu a zvěřině. Nabízíme mostardu z hrušek a šafránu a mostardu z fíků a zelených rajčat.

Luvirie džem bez cukru - pomerančový džem bez přidaného cukru. Obsahuje pouze pomeranče, jablka a nic víc. Současný trend zaměřený na dietní stravu přispěl k znovuobjevení prodkuktů vyrobených tradičními postupy. Pří výrobě je kladena maximální pozornost výběru surovin. Používá se jen ovoce typické pro oblast Romagna. Proces výroby je zcela přírodní – bez konzervačních látek, želé, barviv, kyseliny nebo pektinu. K dosažení 100g hotového výrobku je potřeba jen 160g čersvého ovoce! Cena 141 Kč.

Mostarda Luviriata 250g – mostarda z hrušek, tykve, vlašských ořechů a zázvoru. Hodí se ke všem druhům sýrů. Cena 146 Kč.

Moravská vinná omáčka. Vyrobena z odrůdového vína Modrý portugal 2008 podle domácí receptury. Označeno "originál produkt z pálavy". Novinka

Moravská vinná hořčice. Vyrobena z odrůdového vína Modrý portugal 2008 podle domácí receptury. Označeno "originál produkt z pálavy".

Pro jedinečné příležitosti a skutečné gurmány nabízíme např. salsu z fíků, pessto alla ruccolla nebo pessto al peperoni.

Skvělé chuťovky připravíte z lahodných "paté" - francouzských paštik nebo "terin" - hrubozrných paštik. Vše samozřejmě bez barviv, konzervantů, emulgátorů. Naláká Vás paté z vybraných oliv manzanilla cacerena a papriky nebo dáte přednost kachní terině s armagnakem od firmy Jean Brunet?

ꜛnahoru

Ostatní speciality, sladkosti

Nezbytnou součástí středomořské kuchyně jsou olivy. Vyzkoušejte produkt ekologického zemědělství Bio zelené a černé olivy bez pecky z produkce "100% organic mediterranean gourmet food." společnosti Bio Gaudiano.

Toskánská "chuťovka" - mandlové cantuccini aneb cantuccini alle mandrole. To je lahoda!

Vyzkoušejte tyčinky GRISSINI saltelli, rustici nebo bylinkové.

Exkluzivní belgická čokoláda značky Dolfin. Záruka kvality a jedinečnosti okamžiku. Ochutnejte netradiční kombinace! Hořká čokoláda s hruškou a praženými mandlemi, mléčná čokoláda s japonským zeleným čajem Senchy a další variace.

ꜛnahoru