Speciality a zajímavosti

Olivový olej z Andalusie

Jedná se o projekt česko-španělské rodiny, která produkuje extra panenský olivový olej na vlastních olivových stromech v horách poblíž města Jean v Andalusii. Olivovníky rodiny Lozano-Červenka se rozkládají na několika hektarech. Ročně se ze zelených oliv odrůdy Picual získá přibližně 25000 litrů olivové šťávy. Bezprostředně poté, co jsou odděleny od olivovníku (do několika desítek minut) putují do lisovny, aby se předešlo kvašení. Stroje vylisují olivy včetně pece a ve finále do lahví teče medově zlatá tekutina se zeleným odleskem. Olivový olej z Andalusie se pyšní velmi nízkou aciditou pohybující se kolem 0,18. Hodnotu udává obsah volných kyselin na 100g oleje. Čím je nižší, tím lépe. Acidita extra panenského oleje nesmí přesáhnout hodnotu 0,8. Pak jde "pouze" o olej panenský. Kromě samotného olivového oleje doporučujeme „paté de oliva“ – pesto ze zelených nebo černých oliv. Vhodné na kanapky, dále k pizzám, salátům, těstovinám, masu a sýru. Zelené olivy Hojiblanca – jemně ochucené zelené olivy odrůdy Hojiblance nevyšší kvality, naložené pouze ve vodě, směsi koření a soli. Přírodní chuť, bez konzervantů. Olivy černé konfitované – vynikající černé olivy nejvyšší kvality naložené pouze ve směsi koření a soli. Přírodní chuť, bez konzervantů.

Oleje Olivado

Značka Olivado znamená mnoha cenami ověnčené jedlé oleje z Nového Zélandu. Avokádové oleje Olivado objevil pro svět Jamie Oliver. Dnes patří mezi absolutní světovou špičku mezi jedlými tuky. Pro jejich chuť a skvělé vlastnosti je milují šéfkuchaři. Z nutričního hlediska se jedná o produkt opravdu zdravého životního stylu. Avokádový olej není tak hořký jako olej olivový a díky jemné chuti nepřekrývá chuť ostatních ingrediencí. Má fantastickou chuť a krásnou zelenou barvu. Podobá se olivovému oleji, ale je jemnější a méně hořký. Má mnoho kulinářských a zdraví prospěšných předností. Milovníci skvělého jídla na celém světě si avokádový olej Olivado okamžitě oblíbili. Tento panenský, za studena lisovaný olej byl nezávislou komisí zvolen dokonce nejlepším ze všech. Světoznámý šéfkuchař Jamie Oliver jej pro časopis Elle popsal jako budoucí nepostradatelnou ingredienci při přípravě pokrmů. Nyní je konečně dostupný i u nás! Avokádo napomáhá snižovat cholesterol (vysoký podíl nenasycených kyselin), ulevuje při prostatických obtížích, je vydatným zdrojem antioxydantů - vitaminu E a C, příznivě ovlivňuje krevní tlak, činnost srdce a nervové soustavy (vysoký obsah draslíku, vitamínu B6 a rostlinné složky Beta-Sitosterol). Avokádové oleje Olivado, oproti olejům olivovým, obsahují čtyřnásobně vyšší množství Beta-Sitosterolu, který brání zvyšování hladiny cholesterolu v krvi. Avokádo a olej z něj obsahuje veliké množství nenasycených mastných kyselin, je výrazným zdrojem antioxidantů a betasytosterolu, zabraňujícímu vstřebávání špatného cholesterolu. Jeho preventivní účinky při problémech s vysokým cholesterolem, vysokým tlakem jsou klinicky ověřeny, stejně jako prevence očních chorob, díky vysokému obsahu Luteinu, nebo při potížích s prostatou. Olej není nutno skladovat v chladničce, při podchlazení se zahušťuje, Po otevření doporučujeme spotřebovat cca do 3 měsíců, ale ani po této době obvykle nedochází k žádným změnám charakteru oleje.
Doporučení: Při použití jako zálivky, nechte salát cca 15 minut vydýchat, teprve potom oceníte olej naplno.
Z nabídky vybíráme: Za studena lisovaný, panenský avokádový olej Olivado z těch nejkvalitnějších plodů Nového Zélandu a Austrálie je jedinečným pomocníkem pro ty, kdo touží po dokonalosti jejich pokrmů. V salátu probudí jeho chuť a donutí Váš organismus využít všechny vitamíny obsažené v zelenině, dokonce rychleji, než olej olivový. Nebojte se na něm usmažit rybu nebo steak, zvládne až 260°C. Díky jeho viskozitě ho spotřebujete méně než byste čekali, výsledek vás nadchne. Nebo si jen tak nalijte na talíř, potěšte se nádhernou zelenou barvou a namáčejte dobré pečivo, jako Řekové.


Sýr Gouda

Gouda, žlutý holandský sýr pojmenovaný podle města Gouda nedaleko Rotterdamu. Patří do skupiny polotvrdých sýrů. Stará gouda může být ale tak tvrdá, že se dá odříznout jen pilkou a vnitřek se místo krájení láme. Dnes existují i švédské, belgické či francouzské Goudy. Ta pravá je však jen jedna.

Výroba: Pravá holandská Gouda je 100% z kravského mléka. Má žlutou kůrku a tradičně se pokrývá žlutým voskem. Technologie výroby je podobná výrobě Eidamu – mléko se vysráží přidáním syřidla, po rozřezání sýrařskou harfou se lisuje do forem, bochníky se omývají v solných lázních a potom zrají.

Vzhled goudy: Gouda má min. 48 % tuku v sušině, charakteristickou zlatavě oranžovou barvu. Plátek Goudy musí být pružný, hmota nesmí při ohybu praskat a v bloku sýru po nakrojení nesmí být vidět žádná oka nebo praskliny.


Rozdělení dle doby zrání:

  • Mladá gouda: zraje 4-6 týdnů, má velmi světlou barvu a jemnou chuť.

  • Středně stará gouda: zraje 3–6 měsíců, má výrazně tmavší barvu a pikantní chuť.

  • Extra uzrálá gouda: zraje 18 měsíců, získává karamelovou barvu a intenzivní, ale přesto sladkou chuť. Lze strouhat, nahradí parmezán.

  • Extra dvakrát (nebo i třikrát) uzrálá gouda: zraje tři nebo pět let. Sýr se stává drobivým, získává intenzivní chuť a vůni.


Hvězdou prvních dní MeGusto byla Gouda s vlašskými ořechy. Krémová gouda zrající dva měsíce. Přijďte a zkuste chuť holandského severu! Zdravá a chutná alternativa ke kravským sýrům – "ChaviGouda" holandská kozí gouda. Málo kalorická a lehce stavitelná. Přirozeně zrající, krémová konzistence. Chutná i těm, kdo klasický kozí sýr "nemusí". Doba zrání: 3 měsíce. Nebojte se ochutnat!


Čokolády Klingele

Belgická společnost Klingele chocolade se specializuje na výrobu vysoce kvalitní čokolády bez přidaného cukru. Pod značkou Balance uvádí na trh řadu čokolád bez umělých sladidel a konzervačních látek, jako náhradu cukru používá přírodní sladidla. Čokolády Balance jsou vhodné pro diabetiky a pro všechny, kdo se rozhodli příjem cukru omezit.

  • Balance Hořká čokoláda se Stévií bez cukru 85g - hořká čokoláda, bez cukru, slazená Stévií. Obsah kakaa: min. 58%. Cena: 66 Kč

  • Balance Mléčná čokoláda s lískovými oříšky se Stévií bez cukru 85g - mléčná čokoláda, bez cukru, slazená Stévií. Obsah kakaa: min. 38%, obsah mléka: min. 23,8%, cena: 62 Kč

  • Balance Mléčná čokoláda se Stévií bez cukru 85g - mléčná čokoláda, bez cukru, slazená Stévií. Obsah kakaa: min. 38%, obsah mléka: min. 25%, cena: 66 Kč


Sladidlo ze stévie sladké. Blahodárné účinky jako první využívali zřejmě jihoameričtí indiání, kteří s ní sladí, používají při pálení žáhy nebo cukrovce. Účinná látka je téměř 300x sladší než sacharóza a byla izolována ve 30. letech minulého století. Přesto až v 70. letech se začalo uvažovat o jejím využití coby náhražky cukru a umělých sladidel. Půvabná rostlinka se dá pěstovat jako pokojová.

Dárkové balíčky

Hledáte dárek, který uspokojí všechny mlsné jazýčky? Nejen v čase vánočním nabízí MeGusto origiální dárkové balíčky vybraných delikates. Exkluzivní olivové oleje, pikantní octy, lahůdkové paštiky, bio olivy, jedinečné lahůdky středomoří, vybrané pochoutky Francie. Vše s péčí a dle tradic přírodní cestou připravené a v MeGusto vkusně zabalené.
Dopřejte sobě i svým blízkým chutný dárek! Oceňte své obchodní partnery!

MeGusto - oživté své chutě!

Novinka! Široká nabídka kvalitních čokolád!

Dolfin (Belgie) - např. Hořká čokoláda s hruškou a praženými mandlemi, Dárkový box Duha s 32 miničokoládkami Mix, Hořká čokoláda 52% s čerstvým zázvorem, Hořká čokoláda 52% s čajem Earl Grey.
Balance (Belgie) - nabídka čokolád bez cukru!
Amedei (Itálie) - luxusní hořká čokoláda 70%, bílá čokoláda s pistáciemi.


Dobrá čokoláda nemusí být pouze vážnou záležitostí. Pět sardinek v plechové konzervě působí velmi realisticky. Jsou vytvořeny z kvalitní 37% mléčné čokolády. Konzerva je svrchu chráněna průhledným plastovým obalem. Originální specialita, velmi oblíbený dárek s vtipem! Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny, “) která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

  • třtinový cukr místo cukru řepného,

  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,

  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

MeGusto - otevřeli jsme v pátek 7.12.2012

Hledáte originální obchůdek s nabídkou pro skutečné labužníky? Jste příznivcem chutných a lahodných sýru a jiných delikates? Rádi zkoušíte originální pochoutky? Voláte-li "ano", "ano", "ANO!", jste na správné adrese! Právě otvíráme nový obchod pro gurmány, labužníky, milovníky dobrého jídla! MeGusto je obchod právě pro Vás! MeGusto přináší nabídku vybraných pochoutek, které uspokojí všechny mlsné jazíčky. MeGusto nabízí originální a kvalitní potraviny! MeGusto je tu pro všechny, kteří naslouchají svým chutím a hledají nezaměnitelné pochoutky! MeGusto, to je příjemné prostředí, pravidelné ochutnávky, luxusní nabídky!

MeGusto - oživte své chutě!